Onze streek

Samen genieten in jouw groene cocon

Tussen Hageland en Zuiderkempen

Wolfsdonk, deel van het pittoreske Langdorp, ligt midden in het Merodegebied, op de grens van Hageland en Zuiderkempen. Zandgronden met heide en dennenbossen gaan hier via de laatste heuvels van het Hageland over in de vruchtbare Demervallei met haar kronkelende meanders met ijzerzandsteenkleur.

Wolfsdonk is nog een echt dorp. Je vindt er een ambachtelijke bakker en slager. Een kruidenierszaak is om de hoek. Of eerder zin in een stevige Guiness of frisse Orval in Irish Pub Dubh-Linn? Streekproducten zoals Hagelandse wijn en plaatselijke bieren vind je in ’t Hof in Langdorp, een arbeidszorgproject naar ons hart.

Ook feesten kunnen we hier, want gasthof Ter Venne ligt op een boogscheut.

Lokale specialiteiten en activiteiten, natuur en cultuur – vanuit vakantiewoning “De vijver” zijn ze vlakbij. Neem eens een kijkje bij Toerisme Aarschot, de toeristische dienst van onze stad, of op Wolfsdonk leeft. Wij kijken er naar uit om je wegwijs te maken!

Natuurgebieden vlakbij

Vakantiewoning “De vijver” ligt pal tussen drie grote erkende natuurgebieden: Averbode Bos en Heide, de Langdonken en Molenheide. Recent werd in Wolfsdonk ook een nieuw natuurproject gestart, de Vetwei, de redding voor een van de laatste gemene weides in onze streek.

Wandelenmountainbiken en fietsen, paardrijden en zelfs kajakken: om actief buiten te zijn in een snel variërend landschap, ben je in Langdorp aan het juiste adres!

Wandel-, fiets- en ruiterkaarten vind je in het huisje ter inzage. Paardenstalling kan op aanvraag in manège Ruitershof (2 km).

Kijk zeker ook eens naar de prachtige natuurfoto’s van Guy Janssens.

Cultuur opsnuiven

Ook aan kunst en cultuur geen gebrek in onze streek!

Met de fiets ben je langs de Demer zo in de nabijgelegen steden Aarschot en Diest. Een kaarsje branden in Mariaoord Scherpenheuvel? Een bedevaart op en af naar de barokke basiliek, het lukt je hier makkelijk op één dag. 

De torens van de abdijen van Averbode en Tongerlo toornen uit boven de uitgestrekte bossen van het Merodegebied. 

Zin om virtueel onze streek al eens te bekijken? Dankzij de Provincie Vlaams-Brabant kan het hier.

Of pik je graag een folkconcert van internationaal niveau mee? Het Merodefestival verzorgt regelmatig stemmige optredens in de kerken van Langdorp en Wolfsdonk. Sinds de coronatijden voorzien zij ook muzikale wandelingen via een handige app.