Het domein

Samen genieten in jouw groene cocon

Terras en andere zithoekjes

Op en rond ons domein kan je je ogen de kost geven aan de vijver, jonge en oude bossen, weides en natte graslanden…

Op het terras naast het huis, beschut door een wilgenhaagje, kan je genieten van een natje en een droogje. De houten tafel met zes stoelen en bijhorende kussens maken het je comfortabel. De keuken is vlakbij. Een parasol staat klaar om verkoeling te brengen. Ook zin in een BBQ? Van op het terras heb je een perfect zicht op de zonsondergang. Eenmaal donker kan je terras en vijver verlichten met de grote buitenlamp.

De twee ligzetels met kussens en tafeltje kan je op jouw favoriete plek opstellen. Misschien onder onze dikste boom? Verspreid rond de vijver staan zithoekjes opgesteld. Je vindt vast jouw ideale uitzichtpunt…

De vijver

Als je naar de vijver kijkt, is er altijd wel iets te beleven: eenden of ganzen die achter elkaar aan vliegen, een blauwe reiger die landt of opspringende vissen…

Met het roeibootje vaar je rond en ontdek je achter de bomen een deel van de vijver dat je niet vermoedde… Pret verzekerd !

In de zomer vind je hier verkoeling. In de winter vormt de vijver een ijsspiegel. Het ganse jaar door weerspiegelt de natuur in het water. Zelfs regen is hier mooier wanneer je de druppels op het grote wateroppervlak ziet vallen vanuit de warme woonkamer.

Spelen maar !

“De vijver Wolfsdonk” is niet alleen binnen uitgerust voor de jongste gasten. Ook buiten hebben we verrassingen in petto!

Samen op de schommels? Een spelletje tafeltennis? Een ritje op de boomstam-auto’s of samen met papa in de roeiboot?

Er zijn ook de boomstammencirkel, een bosparcours, een trekkar en veel hout om zelf kampen mee te maken. Petanque? Nee hoor, mama, Kubben is nu hip!

In onze kelder staan een tandem en twee fietsen voor je klaar

Beestjes spotten

Midden de natuur is “De vijver” de ideale plek om beestjes te spotten. Goede fotografen zijn we niet, maar misschien kom jij wel de perfecte foto maken van het koppel ijsvogeltjes dat hier vertoeft?

Meesjes, aalscholvers, blauwe reigers en spechten voelen zich volledig thuis aan de vijver, maar ook buizerds en een zilverreiger zetten hier soms voet aan wal. Kikkers en libellen zijn vaste bewoners.

In het ‘schoon seizoen’ zijn onze buurvrouwen, de koeien, van de partij. Maak je het even stil, dan komt misschien wel een koppel reetjes piepen aan de horizon. Zelfs een kamsalamender en veenmol kan je hier spotten. Op Paasdag 2019 zagen wij, warempel, een haas op de oprit !

Houd je verrekijker en fototoestel dus al maar bij de hand!